Co budete potřebovat?

2 balení rozváleného listového těsta
1 lžíce plnotučné hořčice
plátkový sýr L’Casei Krolewski
1 vejce na potření
sezamové nebo lněné semínko na posypání



Listové těsto použijeme takové, které se kupuje už rozválené na pečicím papíře. Máme tak jistotu, že oba pláty budou stejně veliké.
Na pracovní plochu si rozvineme první plát listového těsta. Necháme jej ležet na pečicím papíru, do kterého je zabaleno, vyrovnáme a potřeme hořčicí.
Poklademe plátky sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme přidat i oblíbené koření nebo čerstvé bylinky.
Překryjeme druhým plátem listového těsta. Lehce přitiskneme k sobě.
Nakrájíme kolečkem na pizzu nebo rádýlkem, na pruhy široké asi 1,5 až 2 cm.
Pruhy - tyčinky, stočíme a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem, případně mákem nebo hrubou solí.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud nezezlátnou.
Při použití plátkového sýra vám sýr určitě vyteče z tyčinky ven, připeče se a bude krásně křupavý. Právě to je na těchto tyčinkách opravdu výborné.
Můžeme křupat jen tak, nebo podávat třeba s chilli marmeládou.

Více o sýrech Krolewski najdete na www.syrnadzlato.cz

Reklama