Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

salvej

INGREDIENCE:

  • 1 vepřová panenka
  • Sůl, pepř
  • Snítka šalvěje
  • 1 červená cibulka
  • 100 g másla
  • Pečené brambory

br

POSTUP:

  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
  3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
  5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
Lahodná vůně a chuť másla je jedinečná a ničím nenahraditelná. Navíc, řečeno v nadsázce, pokud ho denně nesníme celé, dokáže našemu organismu v mnohém prospět. Je ovšem důležité vybrat si to, které je opravdu kvalitní. Tato másla poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či „biozebra“. S výběrem kvalitních potravin – nejen másel – vám navíc pomůže i web www.akademiekvality.cz, kde se také můžete inspirovat dalšími chutnými, vyváženými a cenově dostupnými recepty. 

Vyzkoušejte i tyto recepty

Reklama