DSC_0687.jpg (182 KB)

Příliš se od těch našich perníčků neliší. A kdo bude chtít, může si i tyhle severské nazdobit bílkovou polevou.

Suroviny

  • 150 ml ohřátého medu
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 200 g Hery máslová příchuť
  • 150 g cukru moučka
  • 500 g bílé špaldové mouky
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce cejlonské mleté skořice
  • 1 lžíce hřebíčku
  • 1/3 lžičky mletého pepře
  • špetka soli

DSC_0694.jpg (158 KB)

Postup

Med rozehřejte v hrnci. Hřebíček rozdrťte v hmoždíři. Přidejte do medu koření, promíchejte. Odstavte z plotny.

Obě mouky smíchejte, spolu s práškem do pečiva.

Všechny suroviny dejte do robota a umíchejte měkké, nelepivé těsto. 

Těsto dejte do sáčku nebo zabalte do potravinářské folie. Nechejte do druhého dne v lednici.

Na druhý den těsto nechejte asi hodinu ohřát při pokojové teplotě.

Rozválejte na pomoučené ploše, na výšku asi 2 až 3 mm. Tedy tenčí, než jsme zvyklí z našich perníčků. Vykrajujte tvary podle fantazie.

Vykrojené tvary naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, ve středu trouby, 10 minut.

Krásné Vánoce přeje Elly.

Suché vánoční cukroví na našem magazínu

Vločkové vánoční sušenky

susenky.jpg (86 KB)

Snadné kakaové sušenky s kokosem

susenky2.jpg (74 KB)

Holandské perníčky

lotus.jpg (107 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama