DSC_0133.jpg (125 KB)

Oddenek kurkumovníku dlouhého, který známe pod názvem kurkuma, jsem sehnala v obchodě s potravinami ve vietnamské tržnici. Určitě se po něm můžete podívat i ve vietnamských večerkách. V běžném supermarketu jsem na něj nikde nenarazila. V nouzi největší použijte koření - kurkumu. To lze sehnat snáz.

DSC_0121.jpg (209 KB)

Suroviny

  • 4 velké plátky vepřové krkovice
  • 2 vrchovaté lžičky nastrouhané kurkumy
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • sůl
  • pepř

DSC_0123.jpg (185 KB)

Postup

Plátky masa omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Naskládejte do pekáče a z obou stran potřete rozetřeným česnekem a nastrouhanou kurkumou.

Přidejte sójovou omáčku. 

Dejte péct do trouby vyhřáté na 110 °C a pečte do té doby, než se maso téměř rozpadá. Zalijte kokosovým mlékem a ještě půl hodiny dopékejte při 150 °C.

Podávejte s jasmínovou rýží.

DSC_0130.jpg (190 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Vepřové maso, které musíte vyzkoušet:

Krkovička pečená na bramborách

Asijský bůček na grilu

bucek4.jpg (59 KB)

Plněná vepřová panenka s cuketou

jamie1.jpg (85 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama