Cizrnové sušenky

  • 1 a půl plechovky cizrny Bonduelle
  • půl hrnku arařídového másla
  • čtvrt hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • půl hrnku čokoládových čoček/ nalámané čokolády
  • špetka soli

Postup

1 Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2 Cizrnu slijeme a očistíme.
3 Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esence (případně můžeme vynechat) a sůl.
4 Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.
5 Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.
6 Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2-3cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).
7 Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.
8 Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně do zlatova.

Jak se na tyto ingredience dívá food blogerka Elly z webu www.bohynekuchyne.cz?
Už několik let pokračuje trend zdravého pečení na Vánoce. Ubírá se bílé pšeničné mouky a bílého cukru, přidávají se alternativní sladidla a mouka se nahrazuje bezlepkovými alternativami, přidávají se všechny možné ořechy, kvalitní čokoláda. Velice zajímavé je použití luštěnin při pečení vánočního cukroví. Zajímavé alternativní recepty pak chutnají velice dobře a zároveň jsou zdravé. Většinou by nikdo ani netipoval, že jednou z hlavních surovin jsou luštěniny. Recept od Bonduelle, na cizrnové sušenky, vypadá moc dobře a určitě stojí za vyzkoušení!

Reklama